14 volonterskih priča predstavljeno u Puli na Trgu 1.svibnja

23.08.2016. 2

Danas su u Puli na Trgu 1. svibnja predstavljeno 14 volonterskih priča osoba s intelektualnim teškoćama s područja Istre koje su svoje vrijeme posvetili radu za opće dobro u okviru ustanova i udruga iz područja brige o životinjama, sporta, kulture, rada s djecom i osobama s teškoćama. Iz Pule predstavljene su priče Žarka koji volontira u JK Vega, Jadrana koji volontira u Udruzi Art studio te Kristine koja volontira u Udruzi Ruka šapi.

Prezentacija 14 volonterskih priča održava se u okviru projekta Život pun mogućnosti koji provodi Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima.

Opći cilj projekta je unaprijediti zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama u Istarskoj županiji razvojem novih socijalnih usluga koje nedostaju u zajednici. Specifični cilj projekta je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti te jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici.

Kroz 14 mjeseci provedbe projekta očekujemo ostvarenje slijedećih projektnih rezultata:

- pokrenut rad Centra za radnu inkluziju sa dnevnim programom radnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama
– razvijena podrška u aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu
– upoznata javnost s projektom i diseminirana dobra praksa projekta.

Ukupni proračun projekta iznosi 1.458.765,00 kuna, pri čemu 85% su sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstva Državnog proračuna.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju, a u okviru Poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″.

Za više informacija o projektu slobodno nas kontaktirajte na:

Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, Ujevićeva 1
052 522 236 ured@centar-podrske.hr13