Poludnevni boravak

IMG_5176

Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Labinu, koji je započeo s radom 1. veljače 2007. godine, pruža usluge poludnevnog boravka za desetak osoba s intelektualnim teškoćama iz Labina i općina Raša, Sveta Nedjelja i Barban.

IMG_5121Aktivnosti se provode svakodnevno u trajanju od šest sati te ovisno od događanjima u zajednici i u dane vikenda. Sportsko-rekreativna aktivnost, radno-kreativna, inkluzivno-edukacijska i socijalizacijska aktivnost samo su neki od sadržaja koji se provode u Centru, a osmišljeni su zajedno sa članovima i njihovim roditeljima.

Korisnici i njihovi roditelji vrlo rado organiziraju višednevne izlete sa sportsko-rekreativnim sadržajima u Hrvatskoj i Sloveniji (Sveti Martin na Muri, Terme Olimia, Terme Tuhelj, Rogla) kao i jednodnevne izlete u bližoj okolici.

Naši članovi uživaju i u rekreativnim šetnjama Labinom, rado će se okušati u ponuđenim društvenim igrama, a vole i našu opremljenu keramičku radionicu. Stoga ne čudi da njihovi vrijedni keramički radovi krase brojne prostore u Labinu, a jedan od njih je i labinska Gradska vijećnica.

IMG_5161Rado sudjelujemo u povremeno organiziranim prezentacijskim štandovima u trgovačkim centrima i to za prigodne datume (Uskrs, Božić, Valentinovo) kada javnosti predstavljamo male segmente našeg rada poput čestitki, ukrasa za bor, srca, jaja i brojnih dekorativnih predmeta. Nadalje, naši članovi sudjeluju u velikom broju aktivnosti koje se organiziraju u Gradu Labinu i općinama iz kojih dolaze.

Centar u Labinu poznat je po već tradicionalnom balu pod maskama koji svake godine u dane poklada organizira za sve centre u Istri. Okupi veliki broj sudionika, preko 100 osoba, i naravno svi pod originalnim maskama koje sami izrađuju.

Aktivnosti se provode u prostoru Centra za odgoj i obrazovanje Liče Faraguna. U početku odvijale su se u dvije prostorije, a nakon povećanja broja korisnika te u želji da im pružimo što kvalitetniju uslugu, a uz podršku Grada Labina i Škole, u listopadu 2013. godine Centar seli u nove, znatno veće i primjerenije prostore na prvom katu zgrade. Prostori Centra sastoje se od prostranog dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijom, prostorije za radno-kreativne aktivnosti te sanitarnog čvora te kancelarije. Naši članovi koriste i sportsku dvoranu Škole. Kombi vozilo koje je kupljeno zahvaljujući nadležnom ministarstvu za socijalnu skrb, Gradu Labinu te uz pomoć donacija u mnogome pridonosi poboljšanju kvalitete pružanja socijalnih usluga te mobilnosti članova.

IMG_5167 IMG_5109Ovaj Centar poznat je po velikom volonterskom doprinosu građana i organizacija te roditelja.