Poludnevni boravak

porec 1

porec3Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Poreču s radom je započeo  u studenom 2007. godine, a pruža usluge poludnevnog boravka za desetak osoba s intelektualnim teškoćama s područja Grada Poreča i Općine Tar-Vabriga. Aktivnosti se provode svakodnevno u trajanju od šest sati te ovisno od događanjima u zajednici i u dane vikenda. Sportsko-rekreativna aktivnost, radno-kreativna, inkluzivno-edukacijska i socijalizacijska aktivnost samo su neki od sadržaja koji se provode u Centru, a osmišljeni su zajedno sa članovima. Tako primjerice u sklopu edukacijskih aktivnosti naši članovi aktivno sudjeluju u pripremi obroka i raznih slastica. A u sklopu radno-kreativnih aktivnosti pripremaju sadnice za poljoprivredne radne aktivnosti drugih Centara.

Vrlo rado organiziraju jednodnevne izlete po Istri pa gotovo i nema mjesta koje nisu posjetili, često ih se može vidjeti u šetnji Porečom i uz more, a redovito priređuju i tematske izložbe u prostorima Centra. Naši članovi rado sudjeluju u velikom broju aktivnosti koje se organiziraju u Gradu Poreču. Gotovo da i nema kulturne manifestacije u kojoj nisu sudjelovali pa se tako svake godine odazivaju i tradicionalnoj međunarodnoj izložbi Giostri.

porec5Centar u Poreču već tradicionalno uoči Božićno-novogodišnjih blagdana organizira zajedničko druženje koje, uz bogati blagdanski stol i živu glazbu, okupi više od 100 osoba.

Centar njeguje dobru suradnju s brojnim organizacijama s područja Grada Poreča i okolice. Do sada brojni volonteri sudjelovali su u provođenju aktivnosti u Centru.
Sve aktivnosti usmjerene su prema poboljšanju kvalitete življenja naših korisnika, kvalitetnom upotpunjavanju njihovog slobodnog vremena, psihosocijalnoj rehabilitaciji, praktičnom osposobljavanju i brizi o zdravlju.

porec4Od 2007. godine aktivnosti su se provodile u iznajmljenom prostoru da bi u 2011. godini Centar od Grada Poreča dobio prostor od 140 m2 unutarnjeg i 100 m2 vanjskog prostora na korištenje bez naknade na 10 godina, na adresi Špadići 18. Prostori Centra sastoje se od prostranog dnevnog boravka, kuhinje s trpezarijom, radnog prostora, sobe za odmor i sanitarnog čvora. Od 2009. godine za aktivnosti u Poreču Centar koristi vlastito putničko kombi vozilo nabavljeno zahvaljujući sredstvima nadležnog ministarstva za socijalnu skrb, Grada Poreča te okolnih općina.