Održana završna konferencija projekta Život pun mogućnosti

29.08.2016. 4

U prostorima dnevnog boravka Centra gradskih udruga Rojc u Puli 26. kolovoza 2016. održana je završna konferencija projekta Život pun mogućnosti.

Provedba projekta započela je 1. srpnja 2015. s ciljem unaprijeđenja zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama u Istarskoj županiji razvojem novih socijalnih usluga koje nedostaju u zajednici. Projekt traje do 31 kolovoza 2016. Nositelj projekta bio je Centar za inkluziju i podršku u zajednici u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Udrugom za promicanje stvaralaštva Art studio te Gradom Labinom, a pridruženi suradnici bili su Istarska županija, Centar za socijalnu skrb Labin, Centar za socijalnu skrb Pula i Volonterski centar Istra. Kroz 14 mjeseci trajanja projekta ostvareni su slijedeći projektni rezultati: pokrenut je rad Centra za radnu inkluziju sa dnevnim programom radnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama, razvijena je podrška u aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu, kroz projekt Život pun mogućnosti 40 volontera s intelektualnim teškoćama volonitiralo je u 29 različitih organizacija u Istarskoj županiji te upoznata je javnost s projektom i diseminirana dobra praksa projekta.

Završna konferencija projekta bila je prilika za prezentaciju postignutih rezultata kao i njihov utjecaj na lokalne zajednice u kojima se projekt provodio. Tijekom konferencije organizirala se rasprava sa ciljem usuglašavanja stavova, prioriteta i modaliteta za nastavak rada te kao i razvitijati nove ideje koje vode ka radnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama. Jednodušna je ocjena svih sudionika raspave kako je potrebno razvijati one socijalne usluge koje doprinose aktivnom uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice u svim područjima života pa tako i u podrućju zapošljavanja.3213