Život pun mogućnosti

01.07.2015. logo

Centar za inkluziju i podršku u zajednici kao prijavitelj, te partneri Grad Labin, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije i Udruga za promicanje stvaralaštva Artstudio, započeo je 01.07.2015. provedbu projekta „Život pun mogućnosti“. Pridruženi suradnici na projektu su Istarska županija, Centar za socijalnu skrb Labin, Centar za socijalnu skrb Pula, Volonterski centar Istra

Opći cilj projekta je unaprijediti zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama u Istarskoj županiji razvojem novih socijalnih usluga koje nedostaju u zajednici. Specifični cilj projekta je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti te jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici.

Kroz 14 mjeseci provedbe projekta očekujemo ostvarenje slijedećih projektnih rezultata:

  • pokrenut rad Centra za radnu inkluziju sa dnevnim programom radnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama
  • razvijena podrška u aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu
  • upoznata javnost s projektom i diseminirana dobra praksa projekta

Ukupni proračun projekta iznosi 1.458.765,00 kuna, pri čemu 85% su sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstva Državnog proračuna.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju, a u okviru Poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″.

Za više informacija o projektu slobodno nas kontaktirajte na:

Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, Ujevićeva 1
052 522 236 ured@centar-podrske.hr

 

slika za objave