Poludnevni boravak

buzet

Nakon višegodišnjeg uspješnog djelovanja kluba za osobe s intelektualnim teškoćama (1 do 2 puta tjedno) koji je djelovao u prostorima Doma za stare i nemoćne osobe u Buzetu, pojavila se potreba za svakodnevnim aktivnostima te su pokrenute radnje kako bi se organizirao poludnevni boravak za desetak korisnika.

Od rujna 2011. u sastavu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre djeluje poludnevni boravak u Buzetu. Opći cilj ovog programa je povećati kvalitetu života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama na području Grada Buzeta te okolnih općina te prevenirati njihovu institucionalizaciju.

buzet3Program se organizira u jutarnjim satima u trajanju do 6 sati svakog radnog dana te u posebnim slučajevima (razne manifestacije, događaji u zajednici, izleti i dr.) i izvan redovnog radnog vremena u popodnevnim satima te subotom ili neradnim danom, a obuhvaća:

  • kreativne, rekreativne, radno-okupacijske i socijalizacijske aktivnosti
  • edukativne radionice s temama važnim za usvajanje vještina i znanja potrebnim u svakodnevnom životu u kući, obitelji, boravku i okolini
  • socijalni rad
  • prehranu korisnika
  • njegu i brigu o zdravlju te
  • izlete i druženja, posjete i sudjelovanje u do
  • gađajima u zajednici.

 

Zadnja obavijest: Usluga poludnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama u Buzetu prestala se pružati s kolovozom 2018. godine. Usprkos svim našim nastojanjima (razgovorima, osiguravanjem dodatnih sredstava i vlastitih sredstava te volonterskog angažmana) nismo uspjeli dogovoriti model financijske održivosti pružanja usluge. Povremene aktivnosti za članove s područja Grada Buzeta organizira Gradsko društvo Crvenog križa Buzet te se za sve informacije o njihovom programu dirketno informirajte na:

Adresa: II. Istarske brigade 13/1
Grad: Buzet i okolica
Poštanski broj: 52420
web site: Lara Černeka
Telefon: 052/662-445
Fax: 052/662-445
Mobitel: 091/9728075

Iskreno se nadamo da će se usluga poludnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama u punom opsegu što prije ponovno početi pružati građanima lokalne zajednice koji se nalaze u toj potrebi.

buzet4