EKIPA “STARE UŽANCE” POSJETILA POLUDNEVNI BORAVAK U BUZETU

22.11.2015. buzet1

Želja nam je bila predstaviti djelić kuhinje koju prezentiramo za rujansku tradicijsku pučku feštu Subotina po starinski. Htjeli smo i upotpuniti sadržaje Poludnevnog boravka, a ujedno predstaviti hranu pripremljenu po receptima naših nona, kaže Goran Jambrošić
Nastavlja se suradnja Poludnevnog boravka Buzet, koji djeluje pri županijskoj Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama, s mjesnim odborima buzetskog područja. Ovoga puta u goste im je došla ekipa Mjesnog odbora Buzet – Stari grad “Stare užance” koja je pripremila autohtona starinska jela iz nonine kuhinje. Članovi ekipe “Stare užance” – Valerija Marion, Nadija Šestan, Goran Jambrošić i Ferid Mačković pripremili su krumpir na supe s pancetom zapečen u pećnici, bijelu palentu, šugo od kobasica i pancete, domaći kruh i fritule.
– Ovo nije prva suradnja s mjesnim odborima Buzeštine. Nakon projekta “I mi znamo kuhati” koji je u suradnji s MO Buzet prijavljen na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, surađivali smo s MO-om Sv. Ivan koji nam je ustupio prostorije u naselju Selca za organiziranje 13. županijskog Susreta prijateljstva, sportsko-rekreativnog sadržaja za osobe s intelektualnim teškoćama, ove godine u lipnju. Najnoviju suradnju inicirao je MO Buzet-Stari grad predloživši druženje s našim članovima koje bi, osim socijalizacijskog imalo i edukativni karakter. Ekipa “Stare užance” pripremala je autohtona starinska jela a s posebnim entuzijazmom i veseljem sudjelovali su svi članovi Poludnevnog boravka. Ovakva je suradnja izuzetan primjer dobre prakse u lokalnoj zajednici i s radošću čekamo neka nova druženja, istaknula je Sanja Pernić, voditeljica Poludnevnog boravka u Buzetu.