Emil volontira u Srednjoj školi Buzet

10.08.2016. 3

U sklopu projekta “Život pun mogoućnosti”, Emil je kroz volontiranje u školi naučio nove vještine.
“Nikada nisam mislio da bih ja mogao biti volonter, iako volim pomagati. U veljači 2016. pružena mi je mogućnost uključiti se u organizaciju u kojoj ću volontirati. U razgovoru s voditeljicom odabrao sam volontiranje u Srednjoj školi Buzet. Tamo su me lijepo primili, koordinatorica me upoznala s profesorima i ostalim djelatnicima škole s kojima ću surađivati. Zajedno smo odredili zadatke u kojima ću sudjelovati i asistirati. Pomažem u obavljanju uredskih poslova, fotokopiram i pečatiram, dijelim ispite u razredima. U kabinetu praktične nastave asistiram u čišćenju i slaganju alata na police, nosim knjigu obavijesti i pomažem domaru u održavanju okoliša.
Sretan sam, upoznao sam nove ljude, naučio nove vještine. Sada znam da sam i ja koristan. U školi ću volontirati i druge školske godine”.

Dubravka Ujčić-Lukšić, psihologinja, Srednja škola Buzet
“Emil u školu donosi svoju jednostavnost, dobronamjernost i otvorenost za učenje, a učenici i djelatnici škole daruju njega novim praktičnim iskustvima te odnosom uvažavanja i podrške. Iskustvo sudjelovanja u projektu „Život pun mogućnosti“ dragocjeno je svim uključenim sudionicima: Emilu, učenicima, djelatnicima Škole i suradnicima”.21slika za objave