Luana uživa volontirajući u talijanskom vrtiću Paperino

04.08.2016. 1

U sklopu projekta “Život pun mogućnosti” Luana se kroz volontiranje voli družiti s najmlađima.

“U Dječjem talijanskom vrtiću Paperino mi je jako lijepo.
Kad sam došla, bila sam vrlo uzbuđena, a noć prije nisam baš mogla spavati.
Njihova maestra je rekla – djeco, danas nam je došla volonterka asistentica. Ja sam rekla – Buongiorno bambini, io mi chiamo Luana, come vi chiamate voi? Djeca su se predstavila, ali nisam uspjela zapamtiti sva imena.
Sada pomažem djeci u bojanju kugli od balona. Njihova učiteljica – maestra mi je rekla da im puno pomažem! Režem voće i dijelim djeci. Dječica su jako dobra i vesela.
Jedva čekam opet ići u talijanski vrtić! Sviđa mi se pomagati i biti njihova volonterka!

Adrijana Došenović, Manuela Janko, S.I. „Paperino“ Poreč
Luanu su djeca s oduševljenjem prihvatili te je njena pomoć u raznim aktivnostima djeci jako interesantna. Ima dovoljno snage da realizira sve svoje iznimne potencijale. Bez ikakvih poteškoća započinje u razgovor s djecom i vrlo dobro vlada talijanskim jezikom. Odgajateljicama je od velike pomoći u pripremi djece za izlazak, pranje ruku, rezanja i posluživanja voća, te ostalih aktivnosti. Izuzetno nas je dojmilo da je već nakon prvog posjeta sama uvidjela što mi radimo, te sama poduzela inicijativu za uključivanje u rad. Primjećuje eventualne opasnosti koje prijete djeci, te samoinicijativno reagira. Vrlo je rado odradila s nama “ Cvjetni korzo“ i bez ikakvih problema ušla zajedno s djecom na podij te otplesala pripremljenu točku.32slika za objave