Marijana je sretna jer volontiranjem pomaže lokalnoj zajednici

12.08.2016. 3

U sklopu projekta “Život pun mogućnosti” Marijana kroz volontiranje pomaže lokalnoj zajednici.

„Sretna sam jer volontiranjem u knjižnici mogu pomoći lokalnoj zajednici i biti u kontaktu sa raznim osobama i interesantnim knjigama. Volontiram u gradskoj knjižnici u Bujama i svakog četvrtka tokom jutarnjih sati pomažem knjižnićarki Snježani u poslovima kao što su preslaganje i svrstavanje knjiga, održavanje prostora, pomoć korisnicima knjižnice, uljepšavanje panoa i ostalim zadatcima koje mi knjižnićarka daje. Uz jutarnju volontersku aktivnost, volontirala sam i na ‘tržnici knjige’ koju je oraganizirala knjižnica u popodnevnim satima. Gdje sam, uz ostale volontere, pomogla u organizaciji i provođenju sajma knjiga. Na sajmu sam pomagala kod slaganja knjiga na štandove, te pomogla korisnicima u izboru knjiga.
Osjećam se veselo jer imam mogućnost socijalizacije sa korisnicima knjižnice i uz to, u slobodno vrijeme pišem kratke priče pa mi je svaki posjet knjižnici, u dodiru sa raznim knjigama, ispiracija za nove priče.“

“Marijana volontira tijekom jutarnjih sati u našoj knjižnici i svaki put kada dođe prati ju dobra volja i pozitivan stav. Jako je angažirana i sve ju interesira: gdje staviti ovu knjigu, kako rasporediti stolove za čitatelje, ažuriranje i uređivanje panoa i dnevnih novina. Korisnici knjižnice u ovih su par mjeseci imali mogučnosti sprijateljiti se sa njom, tako da je stekla i nova poznanstva zahvaljujući njenom vedrom pristupu.
Na volontiranje dolazi redovito i na dobiveni zadatak vrlo odgovorno reagira.
Zaslužuje veliku pohvalu za volontiranje na ‘tržnici knjige’ u sklopu ‘Noći knjige’ koju smo organizirali zajedno Pučko Otvoreno Učilište Buje i Gradska knjižnica Buje.
Bravo Marijana!!”
Snježana Pejović, voditelj Gradske Knjižnice Buje.slika za objave12