PTO – Plivanje kao terapija i integracija za osobe s posebnim potrebama

28.12.2012. sihr

img_5407-300x225 - kopijaProjekt PTO provodio se je od svibnja 2011. do prosinca 2012. na području Istarske, Primorsko-goranske te Savinjske regije u Sloveniji. U okviru projekta razvijala se intenzivna suradnja između organizacija iz Hrvatske i Slovenije, koje u svom radu koriste plivanje kao sredstvo za poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja te socijalnu integraciju i uključivanje osoba s invaliditetom. Organizacije su razmjenjivale iskustva i znanja na stručnim sastancima te razmjenom stručnjaka, uz organizaciju zajedničkih sastanka te putem web stranice koja je služila kao izvor informacija za komunikaciju, obrazovanje i promicanje projekta. Time se poboljšavao rad organizacija koje skrbe o osobama s invaliditetom, zdravlje osoba s invaliditetom te se povećala njihova socijalna uključenost.

img_5396-300x225 - kopija Opći cilj: prijenos i razmjena znanja i iskustva koje su partneri pridobili na području upotrebe plivanja za poboljšanje zdravlja i društvene uključenosti osoba sa posebnim potrebama

Rezultati: povećan broj učitelja plivanja za osobe s invaliditetom, povećavan broj osoba s invaliditetom koje koriste plivanje za poboljšanje zdravlja i socijalna integracija, povećan broj volontera aktivnih na tom području,  prijenos dobre prakse u potpori osobama s invaliditetom te bolja regionalna suradnja između zemalja sudionica

Vodeći parter: IPAK inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja.

img_5369-300x225Partneri Zajednica sportskih udruga Grada Rijeke “Riječki sportski savez” te Centar za inkluziju i podršku u zajednici.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz OP Slovenija – Hrvatska 2007. 2013. u iznosu od 161.867,88€ te Istarske županije (za udio u sufinanciranju istarskog partnera).

 

eu