Volonter Žarko pomaže u Jedriličarskom klubu Vega

16.07.2016. 1

Volontiranje u zajednici u sklopu projekta “Život pun mogućnosti” prepuno je zanimljivih priča naših volontera.Takva je i Žarkova priča.

Žarko, Pula
“Jednom tjedno volontiram u Jedriličarskom klubu Vega. Na pulskim Valsalinama pomažem sportašima i tehničkom osoblju. Svake subote i ponekad nedjeljom pripremam jedrilice za jedrenje, pomažem u njihovom spuštanju u more, a nekada se s jedriličarima i otisnem na more. Po povratku s jedrenja treba jedrilicu izvaditi iz mora i dobro pripremiti za iduću plovidbu pa su i to poslovi koje odrađujem. Sve obavljam s velikim zadovoljstvom jer je more moj život, a i jedrenje kao sport oduvijek me zanimalo.”

Izjava organizatora volontiranja:
“Niti jednu regatu u organizaciji Jedriličarskog kluba Vega ne možemo zamisliti bez Žarkove pomoći. Tada je zadužen za organizaciju smještaja jedriličara, pomaže u izvlačenju prikolica iz mora i vodi brigu da ih se odloži na njihovo mjesto kako nikome ne bi smetale. Koji god zadatak Žarko dobije, on ga odgovorno odradi.” Ted Weidlich, tajnik Jedriličarskog kluba Vega, Pula321slika za objave